Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Η Πολιτεία απο-Φωτίστηκε!

Αύριο γιορτάζουμε τα Φώτα! Προφανώς, όχι όλοι!

Ανω κάτω η τελετή των Θεοφανείων στον Πειραιά λόγω του συμφώνου συμβίωσης -Τσίπρας και Παυλόπουλος δεν θέλουν να πάνε





Μπορεί την αγία ημέρα των Θεοφανείων ο Πειραιάς να αποτελεί το επίκεντρο της εορτής και παραδοσιακά ο πρωθυπουργός να πηγαίνει στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, ωστόσο φέτος αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με εφημερίδα ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθμεί να απελευθερώσει το λευκό περιστέρι στην εορτή των Θεοφανείων στον Πειραιά, όπως έκανε πέρυσι γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, λόγω των δηλώσεών του κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Μάλιστα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν θέλει να πάει στον Πειραιά, γιατί επιθυμεί να παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανείων στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, στη Σκουφά, στο Κολωνάκι. Και εν συνεχεία θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων πιθανότατα στη Δεξαμενή, όπου ο κ. Παυλόπουλος πήγαινε κάθε χρόνο.

Ωστόσο εξετάζεται η περίπτωση ο αγιασμός των υδάτων να γίνει εντός του ιερού ναού, όπου βεβαίως αφήνονται ελεύθερα και τα τρία περιστέρια. Πληροφορίες λένε ότι και ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί (εκτός απροόπτου) στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου