Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αντίσταση στη χειραγώγηση!


Η χειραγώγηση των μαζών Συνεντεύξεις με τον Ντέιβιντ Μπαρσαμιάν 

Διαβάζω για την αντιχειραγώγησή μας  ενάντια στα ανηλεή κύματα συστηματικής προπαγάνδας σε βάρος μας, από τον καθένα που προσδοκά να εξοικονομήσει κάτι από όλους εμάς και από τον καθένα μας χωριστά. Βρίσκω τις απόψεις εξαιρετικά χρήσιμες και πολύ έξυπνες! Δείτε το άρθρο:

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΜΑΣ

Με αφορμή πρόσφατη δημοσίευση (...) παραθέτω τις δικές μου σκέψεις - προτάσεις ως αντίμετρα.

Η σύγχρονη τεχνική χειραγώγησης των μαζών είναι ένα κράμα Μακιαβελλισμιού - Γκεμπελισμού εκσυγχρονισμένο στην σημερινή πραγματικότητα όπως δημοσίευσε ο Τσόμσκι (παρόλο που ο ίδιος αρνείται την πατρότητα της άνω δημοσίευσης).

1. Διασκέδαση: Γίνετε επιλεκτικοί στον τρόπο διασκέδασής σας επιλέγοντας θεάματα ουσίας, παρέες φίλων και γνωστών με πλουραλισμό γνώσεων, πηγαίο χιούμορ και έντονο το άισθημα της αναζήτησης.
Αποφύγετε οτιδήποτε ρηχό και δεν χρειάζεται να γελάτε σε ότι χαζομάρα ακούσετε μόνο και μόνο για να μην κακοκαρδίσετε τον συνομιλητή σας,

2. Ελλειψη πανικού: Σε ό,τι πρόβλημα ενδεχομένως σας παρουσιάσουν αποφύγετε τον πανικό. Αναλύστε το συλλέγοντας πληροφορίες από παντού αποκλείοντας οποιαδήποτε λύση σας προτείνεται από αυτόν που δημιούργησε το πρόβλημα. Αυτός που θέλει να σου κάνει κακό αποκλείεται να θέλει να σε σώσει.

3. Αρνηθείτε την -με οποιονδήποτε τρόπο- υποβάθμιση της προσωπικότητάς σας. Η υποβάθμιση έχει σαν σκοπό να σας επιφέρει ενοχές και οι ενοχές απάθεια. Αν όντως αισθανθείτε ότι κάπου υστερείτε απλά συλλέξτε γνώση και πληροφορίες από τρίτες πηγές στο συγκεκριμένο θέμα. Ετσι εκτός της γνώσης αυξάνετε και την κριτική σκέψη σας.

4. Μην αφήνετε μόνο την ελπίδα να είναι η σανίδα σωτηρίας σας. Η αναβολή αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης δύσκολης κατάστασης θα επιφέρει στο τέλος την αποδοχή της. Ετοιμάστε άμεσα την άμυνα σας και την λύση της με το που παρουσιαστεί ακόμα και ως ενδεχόμενο.

5. Μην δεχτείτε να σας αντιμετωπίζουν σαν δωδεκάχρονα παιδιά. Η υποτίμηση της νοημοσύνης σας επιφέρει ανακλαστικά ανάλογη αντίδραση δωδεκάχφρονου και από εσας. Σε τέτοιου είδους "επιθέσεις" αντιδράστε με ωμή ωριμότητα και αποκρούστε τις. Η αφέλεια που εμπεριέχεται σε αυτές τις επιθέσεις κρύβουν εξαπάτηση ή υπερμετρη βλακεία. Τίποτα από τα δύο δεν θέλετε.

6. Θωρακίστε τον συναισθηματικό σας κόσμο απέναντι στον εχθρό σας και προβάλετε την λογική. Αν σας κάνουν να ενεργείτε μονο συναισθηματικά το πιο πιθανό είναι να ελέγξουν το ασυνείδητο σας και να σας εμφυτεύσουν ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές που οι ίδιοι επιδιώκουν. Το βρίσκω αδιανόητο στην Ελλάδα με τόσο ήλιο, θάλασσα, εξωστρεφείς κατοίκους να κάνουν καριέρα οι ψυχολόγοι και τα αντικαταθλιπτικά να ξεπερνούν σε πωλήσεις τα παυσίπονα

7. Μορφωθείτε και μορφώστε τα παιδιά σας. Η μόρφωση είναι το βασικό όπλο άμυνας στην χειραγώγηση

8. Αποκρούστε οποιαδήποτε μετριότητα εισβάλει στην ζωή σας. Στα μέζεα σας αν κατηγορηθείτε ως σνόμπ από τους άλλους.

9. Αρνηθείτε την ενοχή για θέματα στα οποία δεν φταίτε. Αν πάλι συμμετείχατε με οποιονδήποτε τρόπο αποδεχτείτε την όποια ενοχή πραγματικά σας αναλογέι και προσπαθείστε να διορθώσετε την συμπεριφορά σας στο μέλλον.

10. Μην αφήνετε τρίτους να γνωρίζουν καλύτερα από εσάς τον ίδιο σας τον εαυτό. Το να παρεχετε μόνοι σας πληροφορίες που αφορούν την προσωπικότητα σας μόνο κακό θα σας επιφέρει. Προσέξτε τι πληροφορίες που αφορούν την ιδιωτική σας ζωή δημοσιεύετε στα social media Δεν ξέρετε ποιός τα βλεπει και πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σας.

11. Αποφύγετε να καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα γλουτένης. Βάση νομοθεσίας από το 1926 όλα τα άλευρα πρέπει να εμπεριέχουν 26% υγρή γλουτένη που επηρεαζει τις λειτουργίες του εγκεφάλου

12. Αποτοξινώστε τον εαυτό σας απο το φθόριο. Αυτό εμπεριέχεται στο πόσιμο νερό, τις κονσέρβες και στις οδοντόκρεμες. Το φθόριο ενεργεί σαν την γλουτένη. Μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο πολλές μεθόδους αποτοξίνωσης

Άραγε πόσο δύσκολο είναι να εφαρμόσει ο καθένας μας αυτές τις τεχνικές (στο μέτρο που μπορεί) ???

Σημείωση: Έγιναν μικρές τυπογραφικές διορθώσεις και oι επισημάνσεις με bold

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου