Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος Φωκάς




Θρήνος στη νέα μου Πατρίδα, την Κεφαλονιά: Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος Φωκάς!

Ο Μητροπολίτης, που λίγο πριν να γευτεί τις τιμές του κόσμου του κόσμου τούτου, άγγελος τον παρέλαβε, για να τον στεφανώσει ο Κύριος μέσα σε τιμές άφθαρτες.

Σε τιμές που δε μειώνουν το εν ζωή έργο της καρδιάς του, για το οποίο ήταν τόσο αγαπητός από όλον τον κόσμο, και ξεχωριστά από το λαό της Κεφαλονιάς.

Έτσι, που καμμιά «σύγκρουση συμφερόντων» ή «άνιση μεταχείριση» να μην τον φέρει πια, σε δίλημμα, παραχώρηση ή υποχώρηση ψυχής.

Η αγάπη του κόσμου, δε θα λιγοστέψει ποτέ. Δεν γίνεται πιά. Η μνήμη του, αγαθή, θα είναι αθάνατη σε όλη τη ζωή, όλων μας.


Και με την παρρησία της χριστιανικής του ζωής, θα πρεσβεύει στον Κύριο για όλους τους ανθρώπους, και για την προστασία του ποιμνίου που ο ίδιος ο Κύριος του ανέθεσε: της πατρίδας του και των συμπατριωτών του.

Έτσι στεφανωμένος, και με δικαιωμένη κατά Χριστόν την δική του πορεία, ακατάπαυστα θα πρεσβεύει για τούτο το ποίμνιο, μέ την γνωστή πια και φλογερή γι' αυτό αγάπη του, αφού ο Κύριος δεν ήθελε να δοκιμάσει άλλο της καρδιάς του την αγαθότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου