Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Ο Βυσσινόκηπος του Τσίπρα


Image result for εικόνες τσίπραςΑ

Αποξεχασμένος στην νιρβάνα της αυτοδικαίωσής του (4ος χρόνος, βλέπετε, στην διακυβέρνηση), ο πρωθυπουργός, μετά τις Πρέσπες, ανακήρυξε την κατάργηση του κάτω ορίου των αποδοχών, που είχανε φτάσει στον πάτο, και μας βγάζει στις αγορές, για να ξαναδανειστούμε...


Αλλά, ... μήπως, αυτός θα δώσει στους εργαζόμενους όσα τους λείπουν; Θα τα δώσουν οι εργοδότες (άν έχουν βέβαια, για να πληρώσουν και να προσλάβουν καινούργιο προσωπικό), κι έτσι ο κ. Τσίπρας δεν χάνει τίποτε. Το αντίθετο μάλιστα. Φαίνεται, πως μόνο κερδίζει! Με τα ψίχουλα που τάζει, απλώς ενθουσιάζει τους φτωχοποιημένους, δηλαδή όλους μας.

Ευτυχώς, που δεν έχουμε μονάχα στομάχι. Έχουμε και λίγη λογική, να σκεφτούμε το βάσιμον της διακήρυξης! Και την βρίσκουμε έωλη, σαθρή, κενή. Γνωστό, το δημαγωγικό, χειραγωγικό και προσβλητικό κόλπο.

Το κακό, δεν είναι, μόνο, πως όλα αυτά είναι ψέμματα, όλοι το βλέπουμε. Είναι που αναγκάζει κι όσους θέλουν να απευθύνουν σοβαρό πολιτικό λόγο στην κοινωνία, να πέφτουν στον πειρασμό γι' αντίστοιχες πολιτικές αλχημείες προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο στις τάξεις τους. Αλλά, ας πρόσεχαν κι αυτοί, δεν είναι άμοιροι της πολιτικής τους ατυχίας.

Κι είναι, τελικά, πως αντί για πολιτικές προτάσεις, σαν ν' ακούμε τον πραματευτή να διαλαλεί μια πραμάτεια που δεν του ανήκει. Γιατί, τούτο το ψέμμα της ανάκαμψης, με παροχές και επιδόματα, έχει τόσο κοντά ποδάρια, που αυτός ο τελευταίος δανεισμός (από την προσφυγή στις αγορές), γίνεται, επειδή, κατά πώς φαίνεται, θα πρέπει να πληρωθεί από άλλους...

Ποιός ξέρει τί άλλο θα σκεφτεί ο κ. Τσίπρας, για να μας διχάσει, να μας διασπάσει, να μας λοβοτομήσει όλους, κι ο ίδιος να βγεί "λάδι", ώστε ανεμπόδιστος (να προσπαθήσει, τουλάχιστον), να κυριαρχήσει και πάλι!

Μα το άλλο; Εκείνο, το αναπάντητο, στο χάλι που βρισκόμαστε, "πότε θα γίνουν οι εκλογές;"

Είμαστε στην πρίζα της κατάντιας, κι εκείνος μας υποβάλει διαρκώς σε ηλεκτροσόκ του, γιατί δεν έχει καταλήξει πότε τον βολεύει. Πάντα έτσι γίνεται, αλλά τώρα, δεν είναι μονάχα πως δεν κάνει την δουλειά που υποσχέθηκε ότι θα κάνει, είναι πως φάνηκε, πια, ότι εκτός από την εθνική και κοινωνική αποδιοργάνωση, την δημαγωγία και την ατομοκεντρικά ωφελιμιστική πολιτική λαθροχειρία, δεν ξέρει άλλη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου