Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Σαράντος Καργάκος: Ηχήστε οι σάλπιγγες!


Image result for σαράντος καργάκος εικόνες 

Ακούγοντας το νέο, πως ο Σαράντος Καργάκος, έφυγε από κοντά μας, βαθειά θλίψη με κατέλαβε για τούτη την απώλεια από την ζωή μας. Για τον άνθρωπο, που δεν έπαψε να χτυπάει το καμπανάκι, κάθε που έβλεπε ολιγωρία περί την πολιτική, την γλωσσική και την εθνική μας επαγρύπνηση. Για τον Δάσκαλο που αφιερώθηκε στην αταλάντευτη διατράνωση της ιστορικής μας αλήθειας, προς πάσα κατεύθυνση. Για το αλύγιστο ήθος του. Για την ακάματη αντίδρασή του στην πνευματική φθορά, την ηθική διαφθορά και την πνευματική αναλγησία.

Ιστορικά υπάρχει το προηγούμενο. Το κήρυξε ο Άγγελος Σικελιανός, όταν έφυγε ο τροβαδούρος του γένους, ο Κωστής Παλαμάς. Ηχήστε οι σάλπιγγες...

Σαράντος Καργάκος: Μια ακόμη εκκωφαντική απώλεια του Ελληνισμού. Σιγά-σιγά ορφανεύουμε από Δασκάλους, από Πατριώτες, από φωνές που λαλούνε μεστά. Και μας μένουνε μόνο, πολιτικοί οργανοπαίχτες, ενός χαβά, που δεν ο είναι δικός μας. Πολιτικοί διασκεδαστές, που ψελλίζουν ανόητα νοήματα στη γλώσσα, που ποτέ τους δεν μάθανε για δικιά τους.

Ετούτοι με άρρητα ρήματα θαρρούν μας πλανεύουνε, κι εμείς, όσοι μη μεταλλαγμένοι, με ρητά κι επιρρήματα τους κάνουμε πέρα.

Μα πώς να αρκέσει η δικιά μας κοινή λογική, μπροστά στο ποτάμι της πολιτικής ασυναρτησίας, των αυτοαναιρούμενων και διαρκώς επανακηρυσσόμενων -τάχα- αρχών, των κύκλων της επιπολαιότητας και του καπελώματος των κρατικών εξουσιών χάριν της κομματικής εξουσιο-κρατίας;

Σαράντος Καργάκος: Δάσκαλος, Ιστορικός, φιλόλογος, πολυγραφώτατος, ακούραστος, πολύπλευρος άνθρωπος, Έλληνας, ένας πραγματικά πνευματικός άνθρωπος.


Ταυτόχρονα, χάσαμε και τον πολύ σπουδαίο Ποιμένα, τον Παύλο, Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης.

Κύριε, μας έδωσες την σπίθα της καρδιάς, μη μας στερείς και το φως του πνεύματός μας. Θ' αποκάμουμε ορφανεμένοι.

Σημείωση: Εδώ, στις Αντιθέσεις ένα δείγμα του κατακλυσμιαίου  λόγου του Σαράντου Καργάκου, σε ανύποπτο χρόνο, εφ' όλης της ύλης, και στα simeiakairwn ένα άρθρο αφιερωμένο στον εκλιπόντα. Ο Σαράντος Καργάκος, μίλησε ακόμη και για τις ανακρίβειες που ενυπάρχουν στην [αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821] σειρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, με τίτλο "Η γέννηση ενός έθνους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου