Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ακρίτες και διωκόμενοι


Η άγνωστη ιστορία της γυναίκας που βρήκε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου στην Κίναρο 

Ακούω για την κυρία Ειρήνη που μένει  οφειλέτις και μονάχη, ακρίτισσα, στην Κίναρο, μια  μικρή νησίδα,  καταμεσίς του Αιγαίου, ανάμεσα στην Αμοργό, την Κάλυμνο και τη Λέρο.

Αυτήν την κυρά, λοιπόν,  η Πολιτεία, που έκανε δημόσιο κτήμα και περιουσία της όλο σχεδόν τον νησιωτικό τόπο της δωδεκανήσου,  για να μπορεί να τονε πουλήσει, τάχα για να μας ξεχρεώσει, την κυνηγάει για  να της πληρώσει νοίκι. Για την κατοικία και τα βοσκοτόπια της ξερονήσου, αντί να την πληρώσει την ακρίτισσα, η ίδια η Πολιτεία, για τις Θερμοπύλες που φυλάγει.

Η Πολιτεία, τάχα νοιάζεται για να πληρώσει το ασυμάζευτο χρέος, και μαζεύει τα λεφτά, από τον καθένα, χωρίς να εξαιρεί ούτε τους ενδεείς. Χωρίς να εξαιρεί κι ούτε να βοηθάει εκείνους που εκτελούν  αποστολή. Δεν στέλνει φύλακες, αλλά σκοτώνει τους φύλακες, που από μόνοι τους, δίνουν καθημερινό αγώνα στις εσχατιές της χώρας. Κι εμείς, εδώ
  • με τις εναέριες και τις ναυτικές "επισκέψεις" των τούρκων, κάθε τόσο να μας θυμίζουν τον εφιάλτη της εισβολής, 
  • πολυάχολοι, με την πρεμούρα των αρχόντων να εξυπηρετήσουν τους Σκοπιανούς 
  • και  την ισορροπία τρόμου που επιδιώκουν οι άρχοντες των διεθνών γεωπολιτικών συμφερόντων των υπερ-προστατών,  και 
  • με την πολυ-αναμενόμενη φιλελεύθερη έξοδο στις αγορές, 

ευτυχώς που βρέθηκε και τούτο το παιχνίδι, για να φανεί αποτελεσματική κι αδέκαστη η διακυβέρνηση, με την στιβαρή και αποφασιστική και μαχητικότητά της ενάντια στους ακρίτες μας. Τί κρίμα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία έχει χάσει τον μπούσουλα.

Σημειώσεις:
Για την ακρίτισσα Ειρήνη Κοτσοτούρχη, τις συνθήκες ζωής της, τον τόπο και το εθνικό ζήτημα φύλαξης των εσχατιών της χώρας, δείτε κι εδώ:
1)  http://www.lifo.gr/articles/greece_articles/89562
2) http://www.protothema.gr/greece/article/552676/i-agnosti-istoria-tis-gunaikas-pou-vrike-ta-sudrimmia-tou-elikopterou-stin-kinaro/
3) http://www.tanea.gr/news/greece/article/22305/?iid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου