Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Γελωτοποιοί της ΕΡΤ που δρούν ανθελληνικά


«Φόρτσα πατρίδα» στην ΕΡΤ1 με τον Γιάννη Ζουγανέλη  

Πέρα από το χουνέρι κάποιων που καταγίνονται να μειώνουν τον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, ως μια πράξη ελευθερίας του φρονήματός τους να δηλώσουν την γνώμη τους για την εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική, πέρα από το σκάνδαλο που επιστρατεύθηκε τώρα για να ελέγξει τις αντιδράσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων, προσφάτως το κρατικό μας τηλεοπτικό κανάλι εντείνοντας τις πολιτικές προσπάθειες, αποφάσσε να ψυχαγωγούμεθα και με ειδικά νούμερα, που άξιοι καλλιτέχνες παραδόξως δέχτηκαν να παίξουν, γελοιοποιώντας πράγματα που δεν θά 'πρεπει να αγγίξει καμμιά σάτιρα προς αντιπολιτευτική τέρψη, εκτείνοντας την αντίστοιχη προπαγάνδα, με την αθέμιτη αυτή γελοιοποίηση. 

Δεν πρόκειται για σάτιρα, δεν πρόκειται για αστείο, δεν πρόκειται για τέχνη. Πρόκειται για αθέμιτη,  γελοιοποίηση, γεμάτη περιφρόνηση και ασέβεια προς τον συμπολίτη και την γνώμη του. Για πρώτη φορά κρατικό κανάλι σατιρίζει και γελοιοποιεί τους πολίτες και τα φρονήματά τους.

Κι είναι πολύ διαφορετικό πράγμα να αναδεικνύεις την γελοιότητα του γελοίου, από το να γελοιοποιείς κάτι για το οποίο έχουνε γίνει αγώνες, θυσίες. Όταν αναφέρεσαι σε κάτι που πολύς κόσμος, ένας ολόκληρος λαός, το σέβεται και το τιμά, κι αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να το υπερασπιστεί. Κάτι που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού, της εθνικής μας ταυτότητας και της ζωής μας.

Και καλά, να υπάρχουν "Έλληνες" που τους ντροπιάζει ο Ελληνικός πολιτισμός και τον θεωρούν κάτι δεύτερο,  αυτούς κανείς δεν τους εμποδίζει να υπολήπτονται άλλη πατρίδα και να μας αφήσουν ήσυχους. Αλλά το να στρατεύουν για τούτη την προτίμησή τους, και επαγγελματίες πληρωνόμενους από το ελληνικό δημόσιο, αυτό, πάει πολύ!


Ντροπή.

Κρίμα, κ. Ζουγανέλη, σπαταλάτε το ταλέντο σας σε άστοχες παραγωγές και με άστοχους στόχους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου