Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Το στοίχημα του Homo Deus...


Κορονοϊός: Πιθανή θεραπεία από πλάσμα αίματος με αντισώματα ερευνά συμμαχία επιστημονικών ομάδων 

Στον ιστότοπο: https://www.worldometers.info/gr/ διαβάζει κανείς  συγκεντρωμένα, ανά πάσα στιγμή,  όλα τα μεγέθη που αφορούν την ζωή όλων μας, πάνω στη γή: τρόφιμα, ενέργεια, ασθένειες, οικονομικά, και τόσα άλλα.

Εδώ ανιχνεύσαμε τις εφετινές (=από την αρχή του έτους και μέχρι σήμερα) κάθε είδους ανθρώπινες απώλειες:

        82.220     Θάνατοι από κορονο-ιό
   2.215.117    Θάνατοι από καρκίνο
   1.348.295    Θάνατοι από το κάπνισμα
      674.573    Θάνατοι πό το αλκοόλ
      289.224    Αυτοκτονίες
      364.082    θύματα τροχαίων ατυχημάτων
 11.464.498    Εκτρώσεις
      453.402   Θάνατοι από τον ιό ΗΙV/AIDS (ενώ αντιστοίχως εφέτος
                                                                         προσβλήθηκαν 41.697.007 άνθρωποι)     

Και είδαμε πως ο παγκόσμιος αριθμός των κρουσμάτων από κορονο-ιό είναι 1.434.426 και των θανάτων από αυτόν είναι  82.220.

Στην χώρα μας τα κρούσματα που έχουν διαγνωσθεί είναι 1832 και οι θάνατοι 81.

Αφήνουμε απ' έξω τους θανάτους από εγκληματικές ενέργειες όπως οι επιθέσεις για ληστεία, και η κακοποίηση ηλικιωμένων, κυρίως, μέχρι θανάτου .


Αφήνουμε απ' έξω και τους θανάτους από τρομοκρατικές ενέργειες. Τόσο τις παράνομες, που όλοι τις αποδοκιμάζουμε, όσο και τις ...νόμιμες!. Γιατί, μη μου πείτε, πως δεν είναι τρομοκρατία και η εισβολή μιας (ισχυρής) χώρας/ομάδας σε μια άλλη χώρα, και η επιβολή στην τελευταία, μιας πολιτικής ή μιας πρακτικής που δεν ανήκει στο κοινωνικό της πρόταγμα!

Ας σκεφτούμε πόσοι και πόσοι άνθρωποι στις μέρες μας -εξαιτίας πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων- χάσανε το βιός τους, την ζωή τους, τον τρόπο τους, τον τόπο τους και βρεθήκανε άκοντες σε άλλα μέρη, σε διαφορετικές καταστάσεις, τραυματισμένοι, ακρωτηριασμένοι, μόνοι, πένητες, απορφανισμένοι, άστεγοι, άνεργοι, με κατεστραμμένες τις υποδομές  εργασίας και επιβίωσης, ατομικής και οικογενειακής, στην χώρα τους. Πόσοι φύγανε από τις πατρίδες τους, και περιφέρονται ζητώντας μια καλύτερη ζωή, και πόσοι, χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους ως όπλο για τα πολιτικά και τα οικονομικά τους σχέδια.

Ας αναλογιστούμε και πόσοι λαοί και χώρες (ανάμεσά τους κι εμείς!)  παλεύουν για τον τόπο, τον τρόπο τους, τις δυνάμεις και την ελευθερία τους, εξαιτίας εισβολών και προσβολών που μεθοδεύουν τρίτοι χρησιμοποιώντας την δυστυχία κάποιων-που οι ίδιοι ή άλλοι προκάλεσαν- ως πρόσχημα για την επίτευξη ιδιοτελών πολιτικο-κομματικών και -κακώς νοουμένων ως εθνικών- οικονομικών στόχων.

Κι αφού οι πρόθυμοι και οι αφανείς συνεργάτες αφήσανε ώστε οι πόλεμοι (και οι αντεγκλήσεις) των ισχυρών, των αλαζόνων και των πλεονεκτών  να δημιουργήσουν τέτοιες συνέπειες, οι -πολιτισμένες στα λόγια- πολιτείες μας, εμπνευσμένες από τον διαφωτισμό, ζητάνε βοήθεια και διακηρύσσουν πως απαιτείται προστασία κλπ, των γυμνών και των κυνηγημένων. Πρώτα δημιουργούνε για τους δυστυχείς τις συνθήκες της ανάγκης και μετά, τάχα, θέλουν να τους .... προστατεύσουν!


Είναι τόσο παράξενο που αφήσαμε έτσι απότομα σήμερα την ενασχόληση με όλα τα παραπάνω προβλήματα  κι εστιαζόμαστε τόσο πολύ -και μάλιστα πήραμε τόσο ζεστά την υπόθεση- να κατανικήσουμε τον κορονο-ιό, ώστε φτάσαμε να να παραιτηθούμε από την ελευθερία μας και από τις ανάγκες της ψυχής μας!

Η ζημιά που ο ιός έχει κάνει παγκοσμίως, δεν είναι τόσο ο μεγάλος αριθμός των θανάτων, όσο το γεγονός πως επιτέθηκε ένας δυναμικός εχθρός κατά τρόπο ακατανόητο και ανεξέλεγκτο, πράγμα που θίγει το γόητρο του κυβερνώντος Homo Deus! Γι' αυτό ο Homo Deus θέλει να νικήσει. Γιατί δεν μπορεί -σαν θεός, που νομίζει πως είναι- να δεχθεί ότι θα νικηθεί! Δεν το χωράει το μυαλό του! Θέλει όλα να τα ελέγχει, και τα καλά, και το κακό!

Δυστυχώς, ο Homo Deus δεν γνωρίζει, πως μπορεί ενδεχομένως  να ελέγχει τα καλά που θέλει ο ίδιος να πράξει, αλλά δεν έχει εξασφαλισμένη ούτε την έκβαση του εγχειρήματός του, κατά τον τρόπο που ο ίδιος επιδιώκει.

 Όσο για το κακό, ο Homo Deus δεν γνωρίζει, πως εκείνος που ακούραστα κι ακατάπαυστα το επιδιώκει, έχει τόσους πολλούς τρόπους για να το πραγματώσει, που αυτός (ο Homo Deus), είναι, μπροστά του, ένα διδασκόμενο νήπιο.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν κι αυτοί που λένε πως ο κορονο-ιός, δεν ήταν και τόσο ακατανόητος ούτε τόσο ανεξέλεγκτος. Και μάλιστα ισχυρίζονται, πως κάτι τέτοια συμβάντα αποτελούν μια χαρά εργαλείο, για (να βοηθήσει)  τις δυνάμεις της εξουσίας, στο να χειραγωγήσουν την κοινωνία, προς την επιθυμητή -πολιτικά και οικονομικά κατεύθυνση- χωρίς αντιστάσεις.

Δεν είναι αμελητέο, να σκεφτούμε πως υπάρχει  και σχετική πρωτοπόρα σκέψη, κάτι δηλαδή σαν "προφητική βιβλιογραφία" που τέτοια "συμβάντα" (μια ...τυχαία πανδημία) τα συστήνει θερμώς, ως αφετηρία για την εκτέλεση των υψηλών σχεδίων της νέας τάξης. Και κατά την άποψη αυτή, τέτοια περιστατικά, είναι απλώς μια πρόβα, για κάθε επόμενο από τα μεγαλεπήβολα ολιγαρχικά πλάνα που σχεδιάζουν οι "Δεξαμενές Σκέψης"  για την συγκεντρωτική διακυβέρνηση του κόσμου. Για μάς, χωρίς εμάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου