Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Αθλιότητες στην Αθήνα



Αγαπητέ Κυριάκο,

Με συγχωρείς για την οικειότητα, αλλά, νομίζω πως παραγνωριστήκαμε....

Δεν λέω, τα πάς καλά γενικώς, και κυρίως σε εκείνο που κατάφερες να αποπνέει το κράτος στις μέρες σου: Εμπιστοσύνη. Αλλά...!

Αλλά βρε παιδί μου, ας σταθμίσουμε τα πράγματα λίγο καλύτερα. Δεν είσαι πρωθυπουργός στην Γερμανία, στην Σουηδία, ή όπου αλλού! Είσαι στην Ελλάδα και κυβερνάς την Ελλάδα. Κυβερνάς έναν λαό με τα χαρακτηριστικά που έχει ο Ελληνικός λαός. Αν σου διαφεύγουν, να σου πώ μερικά. Νομίζω, πως χρειάζεται...

Αν υπάρχει λόγος να τιμωρηθούν κάποιοι που ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ μπουκάρουν στο υπουργείο άμυνας (και σε όποιο άλλο υπουργείο), για να απειλήσουν τους αρμοδίους σε συμμόρφωση προς τις πολιτικές ιδεοληψίες τους, αυτό δεν σημαίνει ότι ότι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να δείτε και τον παπά που δίνει -στην Εκκλησιά- την Θεία Κοινωνία, σε έναν πιστό που το ζήτησε. Γιατί ο παπάς είναι ο μόνος αρμόδιος για να την δώσει, κι η Εκκλησιά είναι ο τόπος όπου η Θεία Κοινωνία παρέχεται, όπως και το κρεββάτι του πόνου. [Εξάλλου, το περιστατικό δεν έχει έκταση και ένταση, δεδομενου ότι και το πλήρωμα της Εκκλησίας,  στο σύνολό του, στέκεται αρωγός στο έργο της Πολιτείας. Ας μην παραβλέψουμε το γεγονός πως κανείς δεν είναι εγκληματίας, μόνο και μόνο επειδή κάποιος τον καταγγέλλει.]

 Καμμιά Πολιτεία, και κυρίως η δική μας, δεν έχει κανέναν λόγο επί του θέματος, και μάλιστα με την συμφωνία πολλών συνταγματολόγων σ' αυτό, αλλά και των επικαλουμένων τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η θεσπισμένη απαγόρευση, είναι λίαν επαχθής, ψυχικά και ηθικά, αλλά, φαντάζομαι, παραχωρείται άνωθεν σε όλους μας η ευκαιρία να "καθαρίσωμε" το εντός μας. 
  • Στους αμελείς χριστιανούς για να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο της ακηδίας και να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες  νωθρότητας και αναβολής.
  • Και σ' εσάς, τους ανθρώπους της εξουσίας, παραχωρείται η "ευκαιρία" ώστε, πέρα από τα μέτρα για την πανδημία, να κάνετε κι όλα εκείνα τα καλά που έχετε εξαγγείλει ως πρόγραμμα για την διακυβέρνηση της χώρας, αποφεύγοντας μάλιστα τους πειρασμούς της κατάχρησης εξουσίας ή  καταδολίευσης της συναίνεσης του λαού.

Γνωρίζουμε, βέβαια, πως η άσκηση εξουσίας, παρέχει την απαρέγκλιτη ευκαιρία για να δείξει ο άρχων το αληθινό του πρόσωπο και το αληθινό του πρόγραμμα.

Αυτό το είδαμε και με τον πρώην πρωθυπουργό μετά τις εξαγγελίες του στην Θεσσαλονίκη. Που ήρθε, τελικά, όχι για να φτιάξει τα πράγματα, όπως μας έλεγε, αλλά για να συνάψει την "συνθήκη των Πρεσπών", παραχωρώντας -ανεκχώρητα- εθνικά, όσια και ιερά!

Από σας, κ. Πρωθυπουργέ, αναμένουμε να φτιάξετε τα πράγματα και να αναδείξετε τα θετικά στοιχεία του ζωντανού Έλληνα. Κι ελπίζουμε πως δεν θα είστε εκείνος που θα πλήξει την ταυτότητα του Έλληνα. 

Σ' ετούτη τη χώρα το πιο κακό πράγμα είναι οι εφιάλτες της, και οι αθλιότητές τους.

Εκείνοι που φωτογραφίζουν -από τα μπαλκόνια τους- τον παπά, να δίνει την Θεία Κοινωνία στην πόρτα της Εκκλησιάς, και αυτό το καταγγέλλουν ως μια επαίσχυντη παρανομία, χρειάζονται  τον οίκτο μας. Και την έμπρακτη απάντηση, του Έλληνα  Πρωθυπουργού.


Η απάντηση της πολιτείας,  δεν είναι αρμοδιότητα του κ. Τσιόδρα. Εκφεύγει δε, εντελώς, της αρμοδιότητας του κ. Χαρδαλιά, γιατί αυτός εφαρμόζει την πολιτική σας, ενώ εσείς, κ. Πρωθυπουργέ, την χαράσσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου