Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Κατακλυσμός μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. Η υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Image result for εικόνες πρόσφυγες με βάρκες 

Η υποκρισία περισσεύει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε τούτη την ανθρωπιστική κακή συγκυρία είναι απούσα, κι αφήνει την εταίρο της-χώρα μας, να αντιμετωπίσει μόνη της την κατακλυσμιαία είσοδο μεταναστών και προσφύγων, με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει
  • στην οικονομία μας, 
  • στην παροχή υπηρεσιών υγείας, 
  • στην κεντρική και την τοπική διοίκηση, στην οποία προστίθενται δυσεπίλυτα έως άλυτα προβλήματα, 
  • στην δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας, 
  • στην εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων  και μεταναστών, 
  • στο περιβάλλον της χώρας μας, και -να μην παραλείψουμε-
  • στην απόλυτη ανάγκη  των ατυχών συνανθρώπων μας, για την περίθαλψη, 
  • στο γεγονός πως σήμερα ανθρώπινες ζωές βρίσκονται έρμαια του καιρού, των συμφερόντων των ισχυρών και των επιτηδείων, και των διεκδικήσεών τους από απληστία.
Δεν πράττει, όμως, παρανόμως η Ευρωπαϊκή Ένωση!  Έχει ήδη φροντίσει να τροποποιήσει την Συνθήκη Σένγκεν,  και με τον βολικά κι αυθαίρετα νομοθετημένο όρο "χώρα εισόδου" ν' αφήσει την Ελλάδα εκτός προστατευόμενης περιοχής από τέτοιες ατυχείς συγκυρίες και συμφορές (πρόσφυγες και παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες). Κι έτσι η Ελλάδα, ως η εγγύτερη χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταναστών και προσφύγων,  από τις ακτές των νοτιοανατολικών συνόρων της, κείται ... εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Μια στιγμή, όμως! Άλλα μας λένε για τους υδρογονάνθρακες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται στις ελληνικές θάλασσες!

Οποία η ευρωπαϊκή υποκρισία!

Να, γιατί: Τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιέχουν υδρογονάνθρακες, αυτονήτως θα εφοδιάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με ενέργεια, ως ανήκοντα σε χώρα μέλος αυτής, ενώ οι συνέπειες που δημιουργούνται από το γεγονός πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που καταφεύγουν στην Ελλάδα ως την πιο κοντινή τους χώρα, θα ταλαιπωρήσουν και θα αποδιοργανώσουν, αυτονοήτως μόνο την Ελλάδα, αφήνει ανενόχλητες τις άλλες χώρες της ΕΕ, αφού αυτές θα δέχονται κατόπιν ξεκαθαρίσματος, ορισμένους μόνο από τους φυγάδες και μετανάστες, και μάλιστα κατ' επιλογήν!

Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως είναι ένας ανθρωπισμός των κενών περιεχομένου λεκτικών διατυπώσεων,  με αξία και τιμή τοις μετρητοίς, συνήθως χρηστικός και προεξοφλούμενος, αζημίωτος  για τον παρέχοντα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

Μήπως, οι πολιτικοί μας θα πρέπει να σταματήσουν να παριστάνουν τον αφελή;

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να παριστάνει την οικουμενική δύναμη του ανθρωπισμού της αλληλεγγύης και της ευρυθμίας σε όλα τα επίπεδα, μια δύναμη που αντιλαμβάνεται  και επιλύει τα ζητήματα διοίκησης και εκείνα της διαχείρισης ενσκηπτόντων προβλημάτων, πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει! και μάλιστα, όταν τεχνηέντως αποφεύγει  τα προβλήματα και απλώς φροντίζει να αυξάνει τις εισπράξεις που προσδοκά και να απολαμβάνει ονόρε  "ευεργεσίας ένεκα".

Αυτό, στο χωριό μου, το λέμε νταβατζιλίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου