Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Πήραμε τη ζωή μας λάθος!


Τσίπρας: Αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία 

Ξεκινήσαμε υπερασπιστές των αδυνάτων οραματιζόμενοι τις ίσες ευκαιρίες για όλους, και καταντήσαμε υπερασπιστές των εμμονών μας, οραματιζόμενοι την αειθαλή μας παραμονή στην εξουσία, πάνω από τα κεφάλια όλων εκείνων, που τους καταργήσαμε την δυνατότητα επιβίωσης.

Ανέκφραστοι σταθήκαμε μπροστά στις συμφορές των ανθρώπων, κι αυτάρεσκα χαμογελαστοί μπροστά στο φακό της ειδωλοποίησης,  που καθημερινά αναπαράγει την μηδενική παρουσία της  ευθύνης μας, απέναντι στον κόσμο που εξουσιάζουμε, και στο μέλλον του.

 Η εξέλιξη  αυτής της πολιτικής, ιστορικά, μας επιβεβαιώνει πως ως πολιτική πρόταση, η υπεράσπιση των αδυνάτων, είναι μονάχα μια κενή δήλωση, είναι μια πολιτική σοφιστεία που αποσκοπεί απλώς στην ανάληψη της εξουσίας. Κι αυτό δεν διαψεύδεται από την πολιτική ιστορία, σε όλα τα μέρη όπου η πολιτική αυτή πρόταση επικράτησε, για κάποιον -λίαν μικρό ιστορικά- χρόνο.

Οι εγχώριοι οραματιστές της ισότητας και της εξάλειψης της αδικίας, χωρίς ποτέ να έχουν συμφωνήσει με καμμία κυβέρνηση, και σε τίποτε απολύτως, χωρίς καμμία -ούτε την ελάχιστη- συμπόρευση με κάθε αντιπολίτευση, σε μια πιο εποικοδομητική πολιτική πρόταση και πρακτική,  αντιστρατεύτηκαν σταθερά, κάθε πρόταση που δεν εντασσόταν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους συμφερόντων και σχεδίων. Και μάλιστα, ασχέτως αν αυτή θα μπορούσε να αποβεί θετική για τον λαό και την χώρα.

Πλανεμένοι πολλοί από εμάς, αφεθήκαμε ή βαλθήκαμε να συνδράμουμε ένα όραμα προστασίας των αδυνάτων, πού ήταν φτιασιδωμένο έτσι ώστε να μπορεί να μας παραπλανήσει- και συμπράξαμε, αφελείς και ιδεαλιστές, στην εγκαθίδρυση της χειρότερης πολιτικής εξουσίας που θα μπορούσε ποτέ να επικρατήσει και να διαχειριστεί τις τύχες της πατρίδας μας, του λαού και του έθνους.

Το φαινόμενο δεν είναι γηγενές, είναι παγκόσμιο. Αλλά η σημασία της εγκαθίδρυσής του στον τόπο μας, είναι τεράστια. Και τούτο γιατί,  πολλοί θέλησαν τον όλεθρό μας, και τον επεδίωξαν με κάθε τρόπο. Η ιστορία είναι αψευδής μάρτυρας. Όμως για πρώτη φορά, ετούτο το κακό που μας βρήκε,  αποδείχτηκε, πως ήταν το κατάλληλο μέσο για τον εκ θεμελίων όλεθρό μας! 

Αν κάποιοι κάνουν πολέμους σε ξένες χώρες, για να κρύψουν τις δικές τους αστοχίες, και τα αρπακτικά σχέδιά τους, με τους αιματηρούς στόχους τους ελέγχουν και κυριεύουν, κατακτούν και κυριαρχούν στον κόσμο. Ετούτοι εδώ, ήρθαν για να βοηθήσουν όλους τους άρπαγες του κόσμου, τους πλεονέκτες, τους άπληστους και τους εχθρούς του ελληνισμού και της χώρας, σαν να μην έχουν τίποτε να διαφυλάξουν και να διασώσουν. Να αναπτύξουν, να αναδείξουν και να εμπλουτίσουν.

Είναι σαν να ήρθαν για να αποτελειώσουν το κακό. Να ολοκληρώσουν την καταστροφή και την εξαφάνιση. Ιστορικά δεν τό 'χαν κρυφό. Οι πράξεις και τα έργα του παρελθόντος τους είναι χαρακτηριστικά, όσο κι αν προσπαθούν να τα ωραιοποιήσουν και να τα εξαγνίσουν, ή  να εξευμενίσουν τους θυμωμένους και να ξεγελάσουν τους κακοποιημένους από τα προηγούμενα εναντίον αυτών έργα.

Οι ιδεαλιστές του αφελληνισμού, της αναίδειας, της ανικανότητας, του ψεύδους και της κοροϊδίας, της πολιτικής απάτης και του πολιτικού μηδενισμού, έχουνε πλέον ικανοποιητικό έργο. 

Είναι κρίμα που απέκτησαν -ιδιωτεύουσα ασφαλώς- πολιτική πελατεία. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Η πλειοψηφία του λαού δεν είναι ανεγκέφαλοι. Μπορεί να είναι ενδεείς, μπορεί να κατέστησαν ενδεείς, μπορεί να άφησαν να γίνουν ενδεείς, αλλά είθε να μην επιτρέψουν να λοβοτομηθούν και να χάσουν την πολιτική τους κρίση και αίσθηση των πραγμάτων.

Η κυβέρνηση αυτή, έχει το πολιτικό της πρόγραμμα, που τώρα πια είναι σε όλους μας φανερό και καλά γνωστό. Εμείς όμως, όσο κι αν πήραμε την ζωή μας λάθος, έχουμε πάντα την δυνατότητα να αλλάξουμε ζωή! Να διορθώσουμε το λάθος μας και να αφαιρέσουμε από κάποιους την δυνατότητα να λένε πως τα έκαναν όλα καλά, την στιγμή που με δική τους ευθύνη, και κυρίως από την δική τους ανικανότητα, έχει καταστραφεί και πωληθεί ο τόπος, την στιγμή που έχει υποθηκευθεί το μέλλον μας, την στιγμή που ισχυρίζονται πως όλα αυτά "ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη".

Όχι κύριοι, της κυβέρνησης,

  • Δεν ήταν δίκαιο να καεί ο τόπος, και να χαθούνε τόσες ψυχές και τόσοι κόποι, ολόκληρης της ζωής πολλών ανθρώπων, κι ας έγινε πράξη. Στις μέρες σας.
  • Δεν ήταν δίκαιο να μην μπορούμε να επιβιώνουμε, κι ας έγινε πράξη, στις μέρες σας.
  • Δεν ήταν δίκαιο να υποθηκευτεί για εκατό χρόνια η χώρα, κι ας έγινε πράξη, στις μέρες σας. 
  • Δεν ήταν δίκαιο να πλημμυρίσει η χώρα και να πνιγούνε οι άνθρωποι, κι ας έγινε πράξη στις μέρες σας.
  • Δεν ήταν δίκαιο να αναδειχθείτε με πλασματικό αφήγημα, κι ας μας πλανέψατε να το κάνουμε πράξη.
  • Δεν είναι δίκαιο να είστε στην εξουσία κι ανίκανοι, ακόμη και για τα στοιχειώδη, κι ας το κάνετε πράξη στην πλάτη μας.
  • Δεν είναι δίκαιο να λέτε πως φταίνε οι νεκροί που κάηκαν, κι ας το εννοείτε.
  • Δεν είναι δίκαιο ο υπερασπιστής των αδυνάτων, να γίνεται εκτελεστής τους.

Δια ταύτα, 

Δεν γίνεται να εξακολουθούμε ανεχόμαστε το ψέμμα σας.
Δεν γίνεται να εξακολουθούμε να παίρνουμε την ζωή μας λάθος, κάτω από την δική σας ανήκουστη, φαιδρά, ανεύθυνη, αδαή κι ανίκανη διεύθυνση της πολιτικής ορχήστρας της χώρας....

Και δεν είναι μόνο η δική μου η γνώμη τέτοια...(δείτε εδώ!, κι εδώ, κλπ.).
δείτε κι εδώ! , κι εδώ,....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου