Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ας έρθουν τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας, για έναν καλύτερο κόσμο!


 

Xρόνια πολλά φίλοι μου, στην αγκαλιά και στο παράδειγμα του Χριστού, για σας και για όλους όσους αγαπάτε. Χρόνια πολλά, να γιορτάζουμε Χριστούγεννα στην καρδιά μας!

Σήμερα το πρωϊ, εκείνο που με εκστασίασε, λυτρωτικά και κατανυκτικά, στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, ήταν το: "Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε", που έτσι ήρθε και κάθησε στην καρδιά μου: "Όσοι έχετε το χάρισμα του βαπτίσματος, (της αναγέννησης από το προπατορικό αμάρτημα) κάνετε ένδυμα, δεύτερη φύση σας, κάλυμμα, προστασία και πρότυπό σας το Χριστό, που είναι όλος αγάπη".Ετούτη η παραίνεση μ' έκανε να νιώσω πόσο μικρός άνθρωπος είμαι και πόσο μακριά βρίσκομαι από το να έχω πρότυπό μου το Χριστό!

Εγώ, έχω ακόμη παράπονα. Έζησα τόσα χρόνια κι ακόμα δεν έμαθα -βιωματικά- πόση υπομονή και ανοχή χρειάζεται να έχει ο άνθρωπος. Δεν τό 'μαθα, παρά το γεγονός ότι από πολύ μικρή γνωρίζω, πως ο ίδιος ο Θεός σαρκώθηκε για να ενδυθεί την αμαρτία όλων μας, κι ανέβηκε αγόγγυστα στο Σταυρό, ταπεινωμένος κι εξευτελισμένος.

Και τό 'κανε, για να μας δείξει το μέγεθος της υπομονής και το μέγεθος της αγάπης Του για μας.

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο Καλή Δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου