Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Το συκώτι μας, μάς μιλάει


 

Η Ντελίς (Delice) είναι μια νέα φίλη. Μόνο το χαμόγελό της, φτάνει για να σου φτιάξει τη μέρα. Ακτινοβολεί από χαρά. Τούτη η χαρά δεν είναι αστήρικτη και τυχαία.  Είναι αποτέλεσμα αγάπης και δημιουργικότητας. Η δουλειά της, την κρατάει σε έξαψη, και αυτή κρατάει τη δουλειά της σε επίπεδο τελειότητας.

Η Ντελίς χτίζει τα ρούχα πάνω σε ένα γυναικείο κορμί, έτσι που να αναδεικνύεται το κάλλος του σώματος και η ομορφιά της προσωπικότητας της φέρουσας το ρούχο. Πολλοί θέλουν να το κάνουν αυτό, όμως λίγοι το καταφέρνουν. Η Ντελίς, το κάνει. Μίζερες προσωπικότητες θα πρέπει να αρκεστούν σε ένα πολύ ωραίο ένδυμα, ενώ προσωπικότητες που αναζητούν την αρμονία και την εσωτερική πληρότητα, δεν θα δυσκολευτούν καθόλου στα χέρια της. Θα λάμψουν.

Αναζητεί το μέτρο. Ζεί με το μέτρο γνώμονα στις επιθυμίες και στην κατανάλωση. Γιατί ο άνθρωπος τελικά, είναι εκείνο που κάνει, κι όχι εκείνο που θέλει.

Σήμερα, μου έστειλε, ένα μήνυμα, για τους περιορισμούς που πρέπει να ξέρουμε, όταν η όρεξή μας, μας ζητάει -απαιτητικά και αλόγιστα- κάτι, που μπορεί να μας βάλει σε κίνδυνο, και να βλάψει ζωτικά όργανά μας. Δείτε το μήνυμά της:

»Το Συκώτι μας είναι η Ζωή μας

»Το προσέχουμε για να έχουμε, ή...

»Βέβαια, μόνο όταν γνωρίζουμε τι κάνει το Συκώτι μας για τη Ζωής μας, θα μάθουμε να το Αγαπάμε και να το Φροντίζουμε όσο χρειάζεται για να ζήσουμε μια φυσιολογική Ζωή!

»Ακούστε λοιπόν «Τι κάνει και Πώς λειτουργεί το Συκώτι», ως ένα θαυματουργό Εργοστάσιο Επεξεργασίας που καλλιεργεί όλες τις απαραίτητες Ουσίες που χρειάζεται ο Οργανισμός μας για να Λειτουργήσει, και Πώς παράλληλα φιλτράρει όλες τις τοξικές ουσίες που δεχόμαστε κάθε μέρα από το Περιβάλλον και από το στόμα μας!

»Θα μείνετε έκπληκτοι!

»Γεια σας... είμαι το συκώτι σας!
»Θα σας πω πόσο πολύ σας αγαπώ, με 9 τρόπους.

> 1. Αποθηκεύω το σίδηρο και τον διατηρώ για όσο τον χρειάζεστε, το ίδιο και πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Χωρίς εμένα δεν θα είχατε τη δύναμη να ζείτε.

> 2. Βοηθάω τη χολή να αφομοιώσει την τροφή. Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχατε.

> 3. Αποτοξινώνω τις δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που μου δίνετε, δηλαδή το αλκοόλ, την μπίρα, το κρασί και τα ναρκωτικά (και αυτά που δίνονται με συνταγή και αυτά χωρίς), όπως και τις παράνομες ουσίες. Χωρίς εμένα οι «κακές» σας συνήθειες θα σας σκότωναν.

> 4. Αποθηκεύω ενέργεια, όπως μία μπαταρία, από τη συσσώρευση της ζάχαρης (υδατάνθρακες, γλυκόζη και λίπος) ώσπου να τη χρειαστείτε. Χωρίς εμένα τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα σας θα έπεφταν δραματικά, με αποτέλεσμα να πέφτατε σε κώμα. Το πρωί δεν θα μπορούσατε να σηκωθείτε από το κρεβάτι αν δε λειτουργούσα!

> 5. Δημιουργώ το αίμα που υπάρχει στον οργανισμό σας πριν ακόμα γεννηθείτε! Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχατε!

> 6. Κατασκευάζω νέες πρωτεΐνες, τις οποίες χρειάζεται το σώμα σας για να είναι υγιές και να αναπτύσσεται. Χωρίς εμένα δεν θα αναπτυσσόσασταν φυσιολογικά!

> 7. Αφαιρώ τα δηλητήρια από τον αέρα, τον καπνό εξάτμισης και τα διάφορα χημικά που αναπνέετε. Χωρίς εμένα θα δηλητηριαζόσασταν από τους ρύπους!

> 8. Δημιουργώ συμπαγείς κόκκους που σταματούν την αιμορραγία όταν τραυματίζεστε. Χωρίς εμένα θα αιμορραγούσατε μέχρι θανάτου!

> 9. Σας βοηθάω να υπερασπίζετε τον εαυτό σας ενάντια στα μικρόβια που εισχωρούν στον οργανισμό σας όλη την ώρα. Παίρνω τα μικρόβια που προκαλούν κρυολόγημα, τον ιό της γρίπης και τα υπόλοιπα μικρόβια που αντιμετωπίζετε και τα σκοτώνω ή τουλάχιστον τα αποδυναμώνω. Χωρίς εμένα θα ήσασταν καταδικασμένοι να πεθάνετε από οποιαδήποτε μόλυνση που είναι γνωστή στον άνθρωπο.

»Τόσο πολύ σας αγαπώ! Εσείς, όμως, με αγαπάτε καθόλου;

»Θα σας πω μερικούς εύκολους τρόπους για να μάθετε να αγαπάτε το Συκώτι σας...

> 1.- Μην με πνίγετε στην μπίρα, στο αλκοόλ ή το κρασί! Ακόμα κι ένα μόνο ποτό είναι πάρα πολύ για κάποιους ανθρώπους και θα μπορούσε να με σημαδέψει για μια ζωή!

> 2.- Προσέξτε εκείνα τα φάρμακα! Όλα τα ναρκωτικά είναι χημικά και όταν τα αναμειγνύετε χωρίς τη συμβουλή του γιατρού, μπορεί να δημιουργήσετε κάτι τόσο δηλητηριώδες που θα με βλάψει άσχημα. Προσέξτε! Σημαδεύομαι εύκολα!

> 3.- Κι εκείνα τα σημάδια που ονομάζονται «Κίρρωση» είναι μόνιμα! Τα φάρμακα είμαι μερικές φορές απαραίτητα. Αλλά το να παίρνετε φάρμακα χωρίς να χρειάζεται είναι κακή συνήθεια. Όλες αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν το Συκώτι.

> 4. - Προσέξτε με τα σπρέι αεροζόλης! Θυμηθείτε, πρέπει να αποτοξινώνω και ό,τι αναπνέετε! Γι' αυτό, όταν καθαρίζετε με τα σπρέι αεροζόλης, σιγουρευτείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά ή φορέστε μάσκα. Επιπλέον, προσέξτε τα σπρέι για ζωύφια, τα σπρέι για μύκητες, τα σπρέι χρωμάτων και όλα εκείνα τα άλλα χημικά σπρέι που χρησιμοποιείτε. Να προσέχετε τι αναπνέετε!

> 5. - Προσέξτε με τι έρχεται σε επαφή το δέρμα σας! Εκείνα τα εντομοκτόνα που βάζετε στα δέντρα και τα φυτά όχι μόνο σκοτώνουν τα ζωύφια, αλλά μπορούν να φτάσουν κατευθείαν σε μένα μέσω του δέρματος και να καταστρέψουν τα κύτταρά μου. Θυμηθείτε... είναι όλα χημικά. Καλύψτε το δέρμα σας με γάντια, μακριά μανίκια, ένα καπέλο και μία μάσκα κάθε φορά που ψεκάζετε με αυτά στον αέρα ή τα χειρίζεστε.

> 6. - Μην τρώτε τόσες πολλές λιπαρές τροφές! Δημιουργώ τη χοληστερόλη που χρειάζεται το σώμα σας και προσπαθώ να κρατώ το σωστό ποσοστό. Χαρίστε μου ένα διάλειμμα. Να έχετε μια σωστή, καλά ισορροπημένη διατροφή. Αν τρώτε τις σωστές ουσίες για εμένα, πραγματικά με διευκολύνετε στη Λειτουργία μου και μου ενισχύετε τις δυνάμεις μου!


Tο Μήνυμά μου αυτό, σας το στέλνω γιατί δεν διαθέτω Mηχανισμούς Αποστολής Προειδοποίησης της Φθοράς μου!

>Δεν μπορώ και δεν θα σας πω ότι αντιμετωπίζω Πρόβλημα, δεν θα αισθανθείτε το Παραμικρό, και όμως μπορεί να έχω φτάσει πολύ κοντά στο... τέλος μου και φυσικά και στο... δικό σας !

> Θυμηθείτε: Δεν είμαι καθόλου παραπονιάρης!

Η υπερφόρτωσή μου με ναρκωτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης και της μαριχουάνας, το αλκοόλ και άλλες τροφές-σκουπίδια μπορεί να με καταστρέψει! Αυτές οι επισημάνσεις είναι και η μοναδική μου προειδοποίηση που έχετε.

> Δεν παράγω Συμπτώματα που θα σας έδιναν χρόνο να σταματήσετε τις καταχρήσεις και να θεραπευτείτε!

> Να θυμάστε όλοι σχεδόν πίνουν ένα, το πολύ δύο ποτηράκια κρασί, όμως όλοι όσοι πίνουν κάθε μέρα μεγάλες ποσότητες κρασιού ή μπίρας με οδηγούν στο θάνατο με μαθηματική ακρίβεια και φυσικά δεν γλυτώνει κανένας! Το ίδιο ισχύει με τις ναρκωτικές ουσίες. Όλα είναι τοξικά! Όλα απαιτούν φιλτράρισμα από εμένα, όσο αθώα και αν πιστεύετε ότι είναι!


»Κρατήστε τη συμβουλή μου, σας παρακαλώ!

> - Να με ελέγχετε στο γιατρό σας.
> - Οι διαγνωστικές εξετάσεις αίματος μπορούν να εντοπίσουν κάποια προβλήματα.
> - Αν είμαι μαλακός και ομαλός, είναι καλό. Αν είμαι σκληρός και ανώμαλος, αυτό μπορεί να σημαίνει πρόβλημα.
> - Αν ο γιατρός σας υποψιάζεται πρόβλημα, ο υπέρηχος και το CT μπορούν να το εξετάσουν εξονυχιστικά.
> - Η ζωή μου και η δική σας εξαρτάται από το πώς μου Συμπεριφέρεστε.


»Τώρα γνωρίζετε πόσο νοιάζομαι για σας.

»Σας παρακαλώ να μου συμπεριφέρεστε με τρυφερότητα και προσοχή.

»Ο σιωπηλός σου σύντροφος και ο για πάντα αγαπημένος σου: Το Συκώτι σου!»Ντελίς,

Σ' ευχαριστώ για τούτο το μήνυμα, που είναι -κι αυτό- μέσα στο μέτρο που όλοι μας πρέπει να έχουμε για να ζούμε μαζί με το σώμα μας. Όχι για το σώμα μας, κι όχι χωρίς το σώμα μας.
Γιατί αυτό -το σώμα μας- είναι το εργαλείο, που θα μας βοηθησει να κάνουμε όσα καλά κι ωραία ονειρευόμαστε, για μας τους ίδιους και για όσους αγαπούμε και φροντίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου