Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Απόλαυση, ευχαρίστηση, πλουτισμός και τρικυμία εν κρανίω είναι τα νέα κοινωνικά προτάγματα!

Τα αιτήματα της εποχής! Αυτά τείνουν να γίνουν τα νέα κοινωνικά προτάγματα. Όλοι προς τα εκει μας ωθούν. Η κυβέρνηση, οι κοινωνικές ομάδες ειδικών απαιτήσεων, η μόδα, οι ΜΚΟ, τα διεθνή κέντρα που ξέρουνε το καλό μας, ενώ εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε, η ευρώπη μας, οι βουλευτές μας τα πολιτικά μας κόμματα, το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η παράδοση, η Ιστορά, η ταυτότητά μας και η διατήρηση των κεκτημένων πάνε περίπατο! Τώρα θέλουμε άλλα πράγματα να αποκτήσουμε. Οι αγωνιστές της παγκοσμιοποίησης θέλουν να μας πείσουν πως το να αγαπάς την πατρίδα σου και τους ανθρώπους σου είναι παλιομοδίτικη επιλογή. Η ατομική κι ευτελισμένη απόλαυση και ευτυχία είναι το παν!

Κανονικά πρέπει άλλον να αγαπάς σήμερα κι άλλον αύριο. κι αν δεν σου κάνουν οι δικοί σου, φεύγεις και πάς με τους απέναντι. Αυτούς που θα σου δώσουν απόλαυση και ευχαρίστηση. Πρόσκαιρη βέβαια. 

Γιατί όλες οι καταναλωτικές ατομικές απολαύσεις, όπως κι η κάθε τέτοια προσωπική ευχαρίστηση, όχι μόνο είναι γραμμάτια προεξοφλημένα, αλλά συνήθως προεξοφλούνται με ολέθριο τρόπο. Αλλά, δεν μπορούμε να το διαπιστώσουμε αμέσως! Το πολύ φαγητό μπορεί να σε σκοτώσει, όπως και κάθε σαρκική κατάχρηση. Η ικανοποίηση της πλεονεξίας μας, της ματαιοδοξίας μας, ή των πάσης φύσεως και λογής παθών μας, μας οδηγεί σε βαθύτερο τέλμα ανοησίας, ασυναρτησίας, εσωτερικής αναστάτωσης και ψυχικού και διανοητικού χάους. Χανόμαστε από μόνοι μας. Και γινόμαστε έρμαια στις διαθέσεις των αρπακτικών που καραδοκούν για να μας στρατεύσουν στα σχέδιά τους. Πολλοί στρατεύονται και οικονομούν, γιατί αυτά τα πράγματα δεν γίνονται δωρεάν. Και κάποιοι άλλοι ακούνε και δέχονται αμίλητοι και χωρίς αντίσταση τα σερβιρόμενα και προφανή παραμύθια. Και χωρίς να το καταλάβουμε, παραδίνουμε την ζωή μας, που πια περνάει και χάνεται, ερήμην μας! 

Το να έχεις αρχές και αξίες σήμερα είναι ανήκουστο! Για τον λόγο αυτόν βλέπεις εθνοπατέρες που υπό μια σημαία έλεγαν πράγματα που θα μπορούσες ενδεχομένως να πάρεις μια θέση για κείνα που λέγανε, με όλα τα έωλα που λένε, υπό την τελευταία τους κομματική σημαία,  δεν ξέρεις με ποιον μιλάς!

Το να έχεις αρχές και αξίες σήμερα είναι παλιομοδίτικο! Καταστροφικό μάλιστα. Και ποιόν άρα γε καταστρέφει αυτό; 

Μάλλον, καταστρέφει τα σχέδια των παικτών που  θέλουν μια κοινωνία χειραγωγήσιμη, εύπλαστη, υπάκουη. 

Μια κοινωνία συνειδητή, έξ-υπνη, με πίστη, αρχές και αξίες, κι όχι ανερμάτιστη, είναι δύσκολα χειραγωγήσιμη.  

Είναι προφανές! Εάν έχεις πίστη σε αρχές, αξίες, ιδανικά, έχεις ήθος και δύναμη ψυχής και λόγου. Αντιστέκεσαι στον εκμαυλισμό, στη χειραγώγηση, στην δωροδοκία, στην προδοσία, και εμμένεις στην τήρηση των συμπεφωνημένων, στην αξίωση των δικαίων, στην τιμωρία των παραβατών, στην προάσπιση των ιδίων και των κοινών. Του μέλλοντος των γενεών και της πατρίδας.


Σε ευχαριστούμε Μανόλη Κοττάκη που έχεις αυτήν την πίστη και αυτή την δύναμη ψυχής και λόγου.

Σε ευχαριστούμε κι εσένα ακούραστε Γιώργο Σαχίνη, που με τις Αντιθέσεις σου, βάζεις τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, όπως εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=GUvHW-kab8A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου