Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Στα πρώτα σου γενέθλια

Image result for εικόνες γενέθλια 

Τη μέρα που ήρθα να σε συναντήσω για πρώτη φορά, για λίγο μόνο, άνοιγες τα ματάκια σου. Στην αγκαλιά μου δεν στεκόσουν παρά για μια στιγμή μονάχα, όσο και νά 'θελα να σε νοιώσω πάνω στην καρδιά μου. Μικρούτσικο μωράκι, διαρκώς αναζητούσες τη μαμά σου, την πηγή της ζωής σου, την τροφό, το απάγγειο στους πόνους σου και εξερευνητή των αναγκών σου.

Μα ήρθε η ώρα που άκουγες προσεκτικά την κουβέντα μου, κι αποκρινόσουν στα καλέσματά μου. Μου γελούσες! Μου μιλούσες παλεύοντας μέσ' από τα σπάργανά σου, κι αφηνόσουνα  στην αγκαλιά μου, έτσι που χτυπούσαν οι καρδιές μας, μαζί, η μιά πάνω στην άλλη.

Μα όταν όταν ήρθες για να βαφτιστείς, πόσο είχες μεγαλώσει! Πέντε μηνών, κι ήσουνα κοτζάμ άντρας! σοβαρός μας κοιτούσες, χαρούμενος μας γελούσες, γύριζες τούμπες,  κρατούσες παιχνιδάκια που πηγαινοέρχονταν μπροστά σου και προσπαθούσες να καταλάβεις τί άραγε να ήτανε αυτός ο κόσμος γύρω σου, που σε καμάρωνε και χαιρότανε μαζί σου.

Ο νονός και θείος σου, για ώρα σε κρατούσε αγκαλιά, και σε κοίμιζε στους κόλπους του. Ο παππούς χαιρότανε και καμάρωνε, κι η αγκαλιά του λιμάνι προς ώρας.

Απίστευτος άνθρωπος 10 μηνών, στην άλλη συνάντησή μας, σκανταλιάρης και δραστήριος, εξερευνητής! Όταν δεν γυρόφερνες μονάχος, περπατούσαμε χεράκι-χεράκι και γυρίζαμε όλο το σπίτι. Με επιτηδειότητα, μικρούλη μου, έκανες το βαθύ κάθισμα για να καθίσεις μπροστά στο τραπέζι του σαλονιού. Και με δυνατή έλξη σηκωνόσουν ορθός για να διευθύνεις από το τραπεζάκι του σαλονιού, την κυκλοφορία μικρών αυτοκινήτων κι άλλες παρόμοιες εργασίες!

Αλλά εκείνο που μου κάνει εντύπωση γλυκέ μου, είναι το πώς με κοιτάζεις και χαίρεσαι στο skype,  ιδιαίτερα όταν συμβαίνει να είμαι στολισμένη κατά τις συνεντεύξεις μας![Και πόσο φευγαλέα (αδιάφορα;) με κοιτάς, όταν αυτό δεν συμβαίνει!] Ας είναι! Όπως και να το κάνουμε, είσαι ένας άντρας που το φλέρτ του με τρελαίνει!

Ναι γλυκέ μου, έχεις κλέψει την καρδιά μου, κι είσαι μονάχα 12 μηνών! Να ζήσεις, ακριβέ μου, να εκατοχρονίσεις εν Κυρίω, ευλογημένος και φωτισμένος!

Κι εμείς, να αξιωθούμε να σου προσφέρουμε το καλύτερο παράδειγμα και να χαιρόμαστε για τις αρετές σου.

Να ζήσεις, εγγονέ μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου