Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Έτσι εκτελέστηκε η Ελλάδα

Image result for φωτο χρηματιστήριο Αθηνών 
Χριστούγεννα, κι η αλληλογραφία είναι ασταμάτητη. Βλέπεις, η πληροφόρηση, η κατανόηση, η ανταλλαγή απόψεων, ο προβληματισμός, δεν έχει εορτολόγιο. Η συνείδηση του πολίτη πρέπει να είναι ασίγαστη, γιατί αν δεν αγρυπνάει αυτός, αγρυπνάει ο πολιτικός καιροσκόπος.
Έτσι εκτελέσαμε την Ελλάδα, επιγράφεται το (παλιό) άρθρο που μου έστειλε ο αγαπημένος εξάδελφος. Ένας άνθρωπος, ένας πολίτης, που διαρκώς μεριμνά για την κατανόηση των πραγμάτων.Την ανάλυση των δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Η αιτία του κακού δεν είναι άδηλη, όσο ανεξιχνίαστη κι αν φαίνεται στην αρχή.
Τώρα πια όσοι χωρίς κομματικές παρωπίδες "πολιτευόμαστε" (είμαστε πολίτες), γνωρίζουμε ότι η χρεωκοπία της χώρας είναι αποτέλεσμα πολιτικής, εγχώριας ή ξένης δεν έχει σημασία.

Ημόνη σημασία που μπορεί να έχει αυτό, είναι αν θα βρούμε και θα τιμωρήσουμε τους ημεδαπούς πολιτικούς, που σταθήκανε προδότες της εμπιστοσύνης των πολιτών, και συντάχτηκαν -όχι μονάχα με ξένα συμφέροντα, αλλά και - με  κάποιους ιδιωτεύοντες, ψηφοφόρους, σαν που ανήκαν κι αυτοί στην ίδια κατηγορία: των αργυρώνητων. Που άσκησαν  τα πολιτικά τους δικαιώματα και αξιώματα αντιστοίχως, δίκην μπίζνας. Επιχειρηματικής δοσοληψίας δηλαδή.
Ναι, να τιμωρήσουμε τους ημεδαπούς πολιτικούς. Γιατί οι ξένοι κάνουνε την δουλειά τους. Που είναι να ωφεληθούνε από τους αφελείς, τους άπραγους και αμέριμνους άλλους.
Και να συμβάλουμε ώστε να ξαναγίνουν πολίτες, όσοι, ανοήτως, χρησιμοποιούν την ψήφο τους σαν μετοχή σε ανταλλακτήριο ή σε χρηματιστήριο (τιμημάτων, κι όχι) αξιών.

Σημείωση: αυτό το σημείωμα γράφτηκε υπό την σκιά ασυλλόγιστων και αυταρχικών δράσεων που καταστρέφουν τις δομές και τις υποδομές της χώρας, με "αγωνιστικές δολιοφθορές", παρά τον κίνδυνο της ζωής ανθρώπων.

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ!!! Υπεροχο... Ελαχιστο κειμενο με ολα σχεδον τα νοηματα... Και τωρα,χθες,αυριο??? Ο χρονος λειτουργει αντιρροπα στις κοινωνικες και πολιτικες δρασεις στις αυθαιρετως εννοουμενες, καταχρηστικα επιδοτουμρνες, αλλα και σε αυτες που επιβαλλονται ωστε να υπερνικησουν την επικοινωνιακα καλλιεργουμενη αδρανεια, που ελαχιστοι Δον Κιχωτες επιχειρουν αστοχα να σηκωσουν στις πλατες τους... Ενω περισσοτεροι ευκαιρειακοι καιροσκοποι επιχειρουν παρασιτικα στο ιδιο μοτιβο, κολωντας ενσημα επαστατικου διανομεα και κατορθωνοντας, εκουσια η ηλιθια να ρουφηξουν και την ελαχιστη ικμαδα ενεργειας που μπορει να ξεφυγει απο τα γραναζια του φοβου, της, απογοητευσης και της επιβιωσης στο αναλγητο πλαισιο της καθημερινοτητας... Οποτε πολυ καλη κι επικοδομητικη η αναλυση του φιλου, αλλα πρεπει να παει πιο βαθια και να εστιασει σε επικοινωνιακες υπερβασεις και οργανωτικες συνεργασιες με στοχευση τον Ανθρωπο , την υπαρξη, τη ζωη... κι οχι την ανεγξελεκτη (η καλυτερα εκ του "αορατου" ελεγχομενη)οικονομολαγνεια,εμποριο και καταναλωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή