Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ειρήνη και Μητέρα!

Image result for εικόνες γιορτή της μητέρας 
Ξημερώνοντας η μέρα αυτή, εδώ στην Αυστραλία που βρίσκομαι, με βρήκε να σας σκέφτομαι όλες! Σας εύχομαι λοιπόν, χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα με τις οικογένειές σας.
 
Είπε ο Χριστός: "Ειρήνη υμίν!" και μας άφησε πίσω του όλες εσάς, που με το όνομά σας συμβολίζετε τούτη την εντολή! Χρόνια σας πολλά λοιπόν αγαπημένες φίλες, και μακάρι η εντολή ειρήνης να γίνει πανανθρώπινο αίτημα και πανανθρώπινο κατόρθωμα!

Και δεν είναι μόνο  αυτό. Σε δυο μέρες, γιορτάζετε όλες σας, μανούλες, την ξεχωριστή χαρά, την τιμή και την ευλογία της μητρότητας. Ας είστε καλά να τιμάτε την ξεχωριστή αυτή τιμή να είστε μάνες, και να μην ξεχνάτε, πως ταυτόχρονα υπήρξατε κι εσείς, κι όλες μας, παιδιά. 
 
Γιατί τώρα που είμαστε γονείς, ξέρουμε τον ψυχικό κόπο του γονιού. Τώρα πια ξέρουμε πώς πρέπει να σκεφτούμε για τους γονείς μας. Τί να συγχωρήσουμε, τί να τιμήσουμε, τί να ξεχάσουμε, τί να κρατήσουμε φώς άσβηστο, οδηγό και φυλαχτό μαζί.
 
Τώρα μπορούμε να ξέρουμε πως το μεγάλωμα των παιδιών, είναι γραμμάτιο πρου πρέπει να πληρωθεί έγκαιρα και πλήρως.

Όλοι εμείς που θητεύσαμε στο αξίωμα του γονιού κάναμε λάθη από αγάπη και από άγνοια. Αλλά όχι από πρόθεση. Κι όσα από κακής στιγμής πρόθεση κι αμέλεια γινήκαν, σταυρός είναι, που τον κουβαλάμε μαρτυρικά και ασταμάτητα,

Ως γονείς, πάντα θα θέλουμε να βλέπουμε στα παιδιά μας την δύναμη της θέλησής τους. Να βλέπουμε την θέληση επιλογής, από την πλευρά τους, πάντα, του αγαθού, με φόντο πάντα τον άνθρωπο. Τον άλλο άνθρωπο. Να τους δώσουμε, με το παράδειγμά μας, την ευκαιρία να μοιραστούνε τον κόπο, την αγάπη και την εμπιστοσύνη, για να γευτούνε την συντροφικότητα και την συνοδοιπορία στη ζωή. Γιατί ο άνθρωπος δεν υπάρχει μοναχός του. Πιστεύω, πως η αριστεία της καρδιάς του κάθε ανθρώπου, είναι δική του απόφαση. Εναπόκειται στον καθένα πρσωπικά. Είναι η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει από την αρχή της ζωής του. Απόφαση στέρεη, με πίστη, στην αποστολή του, στις επιλογές του, και με ανάλυση των συνεπειών -για τον εαυτό του- που μπορεί να έχει η αστοχία του. Γιατί οι συνέπειες δεν είναι προς τους άλλους! Είναι προς τον εαυτό μας, και την εικόνα που είμαστε Μα χωρίς το "σχολείο¨της ανατροφής, δεν θα τα βρεί όλα μονάχος του ο άνθρωπος.

Χρόνια πολλά καλές κι ακριβές μου φίλες, για την γιορτή σας και για την χαρά και την τιμή να είστε μάνες!
 
Η ευχή μου, για την ονομαστική σας γιορτή και την γιορτή σας ως μητέρες, από τα βάθη της καρδιάς μου, είναι: Να είστε πάντα στις επάλξεις του καθήκοντός σας, άξιες κι ευλογημένες! Να αξιωθείτε όλες να δείτε τα αγαπημένα σας παιδιά μεγάλους κι άξιους ανθρώπους, με φόβο Θεού και με σεβασμό στον άλλο άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου