Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ενα γράμμα απελπισίας: Κύριε Δήμαρχε, νοιαστείτε για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας!


Image result for εικόνες δημάρχου καμίνη 

Κύριε Δήμαρχε και κ.κ. της Επιτροπής ποιότητας ζωής

Είναι προφανές πως η ποιότητα ζωής στην πόλη μας είναι αποκαρδιωτική. Βρωμιά μας περιβάλλει και κάθε μέρα επιτείνεται το χάλι μας. Αυτό δεν έχει να κάνει με οικονομικούς πόρους ούτε με τον αριθμό υπηρετούντων υπαλλήλων. Πρόκειται για την πολιτική του Δήμου. Συγκεκριμένα:

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν κάνει καμμία καμπάνια σχετικά με την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, που κάθε μέρα κακοποιούνται από πολίτες με μειωμένες ευαισθησίες ή λειψή αγωγή του πολίτη και του δημότη.

Τραγική είναι η εικόνα των δρόμων που είναι ρυπαροί από περιττώματα σκύλων κλπ. ζώων, καθώς και όπου υπάρχει εστία πράσινου (στα μικρά πάρκα και στους δρόμους), όπου ευήθεις ή αήθεις αποθέτουν περιττώματα κλπ. απόβλητα, που παραμένουν και βρωμίζουν την ατμόσφαιρα.

Κύριε Δήμαρχε και κ.κ. της Επιτροπής ποιότητας ζωής
  • Νουθετείστε τους δημότες και τους παρεπιδημούντες και αξιώστε για λόγους πρόνοιας μέτρα και συμπεριφορές για την προστασία του  περιβάλλοντος  της πόλης.
  • Εξηγείστε στον κόσμο τις κοινωνικές συνέπειες τέτοιων αντικοινωνικών συμπεριφορών που υπερβαίνουν το θέλω του καθενός ξεχωριστά.
  • Απαξιώστε την συμπεριφορά ρύπανσης του περιβάλλοντος.
  • Ενημερώστε τον κόσμο της πόλης για τις ποινές ρύπανσης του περιβάλλοντος
  • Τοποθετείστε πινακίδες απαγόρευσης πρόσβασης ζώων σε ορισμένους χώρους και πινακίδες υποχρεωτικού καθαρισμού της ρύπανσης. Αυτό έχει γίνει σε πολλούς δήμους εδώ και στο εξωτερικό.
Η παρέμβασή σας μπορεί να γίνει σεβαστή. Ή να πληροφορήσει τους αδαείς περί του πρακτέου.

Μην εξαντλείτε τις δημόσιες παραινέσεις σας μόνο στο να σας δώσουμε την ψήφο μας.

Κύριε Δήμαρχε, νοιαστείτε μας! Δεν θα είναι κακό ούτε και για σάς!

(Και θυμηθείτε: α) δεν διατάζουμε-αλλά καλούμε τους Έλληνες,  β) δεν μεμφόμεθα τους κακούς Έλληνες-αλλά απαξιώνουμε τις κακές πράξεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου